REKLAMA

Dla miłośników regionalnych smaków Kujawsko-Pomorska Organizacja Turystyczna przygotowała atrakcyjny konkurs z nagrodami. Autorzy najlepszych receptur na powidła, kompoty, kiszonki, pikle, pasty i przeciery mogą liczyć na profesjonalnie zaprojektowaną etykietę na słoiki czy butelki.

Konkurs jest doskonałą okazją, by pochwalić się tym, co dziś oferuje nasz region – czym chwalą się drobni producenci, kulinarne manufaktury, gospodarze prowadzący przydomową produkcję. Do udziału w zabawie organizatorzy zachęcają także gospodynie i kulinarnych smakoszy.

Co zrobić, by wziąć udział w konkursie? Trzeba odwiedzić fanpage www.facebook.com/konstelacjedobrychmiejsc Pod postami konkursowymi należy opublikować w komentarzu recepturę przetworu wraz ze zdjęciami (maksymalnie 3 zdjęcia). Ważne, by użyte do jego wytworzenia produkty pochodziły z kujawskich pól, ogrodów i sadów.

Nagrodą główną będzie profesjonalnie zaprojektowana etykieta na produkty, łącząca markę producenta z marką Kujawy, oraz jej wydruk.

Pełna informacja na ten temat: https://www.kujawsko-pomorskie.pl/biuro-prasowe/informacje-prasowe/36322-konkurs-co-dobrego-do-spichlerza-kujawskiego