REKLAMA

Autor: Jakub Kurzep

Moja ostatnia propozycja Super musli mieszanki domowej z użyciem Purella to absolutny hit i bomba witamin i minerałów niezbędnych do codziennego funkcjonowania. Na odporność wit. C i D3, na skupienie Mg i Fe, dobre funkcjonowanie witaminy z grupy B, błonnik, białko. W tej mieszance użyłem aż pięciu produktów od Purella: Morwa białą i kakao, miechunka, jagody goji, baba pełesznik i babka jajowata oraz Camu Camu. Każdy z tych produktów jest bogaty w składniki, których potrzebujesz by zacząć nowy dzień z energią i pozytywnym nastawieniem.

Składniki na 250 g:

  • Płatki owsiane organiczne 20 % = 50 g
  • Migdały 9.6 % = 24 g
  • Orzechy pekan 8.4 % = 21 g
  • Orzechy włoskie 8 % = 20 g
  • Orzeszki ziemne (nieprażone) 6 % = 15 g
  • Otreby orkiszowe 6 % = 15 g
  • Kokos płatki (niesłodzone) 6 % = 15 g
  • Purella Morwa biała Bio surowe Kakao Bio 12 % = 30 g
  • Purella Miechunka Bio 4 %= 10g
  • Amaratus Bio 4 % = 10 g
  • Miód Lipowy 4 % = 10 g
  • Masło 4 % = 10 g
  • Nasiona Lnu 2 % = 5 g
  • Purella Jagody Goji 2 % = 5 g
  • Purell Babka pełesznik + babka jajowata 2 % = 5 g
  • Purella Camu Camu Bio 2 % = 5 g
    Przygotowanie:
    Rozpuść w rondlu na małym ogniu masło razem z miodem. W tym samym czasie rozgrzej piekarnik do temperatury 150 C. Rozpuszczone masło z miodem wymieszaj z płatkami owsianymi, tak przygotowane płatki wysyp na blachę do pieczenia i piecz w piekarniku max 10-12 min mieszając co 2-3 minuty (aż płatki się zarumienią). W tym czasie przygotuj resztę składników. Po wyciągnięciu z piekarnika odczekaj 10 -15 minut, aż płatki ostygną i dodaj kolejne składniki. Całość dokładnie wymieszaj. Zostaw w misce na noc, by musli dobrze wyschło. Przełóż do słoja lub puszki i Gotowe! Smacznego!
    Wskazówka: Wszystkie pestki i orzechy lekko podprażyć na patelni, by wydobyć z nich więcej smaku.
    Musli Codzienne Multi najlepiej połączyć z mlekiem i świeżymi owocami takimi jak banany, jabłko czy bardziej egotycznie owoc granatu lub papaja. Genialne na rozpoczęcie dnia lub mała przekąskę jako podwieczorek.
    Zapraszam was do śledzenia mnie na Instagramie @deerartem i fb Jakub Kurzep, gdzie znajdziecie więcej smakowitych inspiracji oraz więcej informacji o mnie. 
    Nie zapomnijcie by śledźcić >>> www.wlc.pl oraz >>>@deerartem w następnym przepisie coś rozgrzewającego na te zimowe dni. Obserwujcie by nie przegapić.
    Pozdrawiam
    Kuba