Autor: Jakub Kurzep
Bez względu na porę roku trzeba pamiętać o prawidłowym odżywianiu by wzmocnić nasz organizm. Dlatego przygotowałem dla Was kolejną mieszankę fioletową, która zawiera morwę białą, kakao, proszek z jagód acai oraz wiele innych wspaniałych składników od Purella. Musli Fioletowe Wzmocnienie jest bogate w witaminy i minerały takie jak witaminy z grupy B, E, sporą dawkę Fe, Mg, K oraz Se, Zn, Cu.
Składniki na 200 g:
- Płatki owsiane organiczne 39 % = 78g
- Purella Morwa biała + surowe kakao Bio mix 22.5 % = 45 g
- Otreby orkiszowe – 10% =20 g
- Purella Jagoda Acai Bio 10.5 % = 21 g
- Purell Babka płesznik + babka jajowata 5% = 10 g
- Miód Gryczany 5% = 10 g
- Masło 5% = 10 g
- Purella Maca Bio 2 % = 4 g
- Sezam 1 % = 2 g
Przygotowanie:
Rozpuść w rondlu na małym ogniu masło razem z miodem. W tym samym czasie rozgrzej piekarnik do temperatury 150 C. Rozpuszczone masło z miodem wymieszaj z płatkami owsianymi, tak przygotowane płatki wysyp na blachę do pieczenia i piecz w piekarniku max 10-12 min mieszając co 2-3 minuty (aż płatki się zarumienią). W tym czasie przygotuj resztę składników. Po wyciągnięciu z piekarnika odczekaj 10 -15 minut, aż płatki ostygną i dodaj kolejne składniki. Całość dokładnie wymieszaj. Zostaw w misce na noc, by musli dobrze wyschło. Przełóż do słoja lub puszki i Gotowe! Smacznego!
Musli Fioletowe Wzmocnienie najlepiej połączyć z jogurtem greckim i owocami takimi jak borówki lub świeżą marakują, która doda więcej chrupkości i orzeźwienia. Łyżeczka dobrego lejącego miodu też nie zaszkodzi ☺
Zapraszam was do śledzenia mnie na Instagramie @deerartem i fb Jakub Kurzep, gdzie znajdziecie więcej smakowitych inspiracji oraz więcej informacji o mnie.
Nie zapomnijcie by śledźcić >>> www.wlc.pl oraz >>>@deerartem w następnym przepisie już ostatnie musli z produktami Purella. Wskakuje zatem na Instagram i wlc.pl by spisać przepisy ☺ czekam na Was!
Pozdrawiam
Kuba