REKLAMA

Autor: Karolina Klimecka

Czy Wy Drodzy Czytelnicy wiecie gdzie na kulinarnej mapie Włocławka znajduje się restauracja Klimaty? Jeżeli nie to koniecznie musicie się dowiedzieć. Jest to wyjątkowe, pod względem smaku, miejsce. Fakt, że nie jadłam tam wszystkich potraw, ale te które wylądowały na moim talerzu nigdy mnie nie zawiodły.

Dwa tygodnie temu w swojej relacji zapowiadałam Wam, że zdradzę gdzie robią najlepszego burgera z kurczakiem. I zdradzam! Oczywiście w „Klimatach”. Tych burgerów we Włocławku i pod Włocławkiem już trochę się najadłam i mam dobry materiał do porównania. Stąd mogę powiedzieć, że nie znajdziecie nigdzie lepszego burgera!

No dobra ale co tak wyróżnia burgera w Klimatach, że uważam, że jest najlepszy? Słuchajcie przede wszystkim sposób przyrządzenia mięsa. Pierś z kurczaka jest grillowana. Nie żadna w panierce, nie żadna ociekająca tłuszczem. Świetnie przyprawiona i zgrillowana pierś z kurczaka.

Do tej piersi restauracja dokłada oczywiście fajną bułkę, ser, sałatę, domową salsę, jalapeno, majonez i sos. Jak widzicie nie ma udziwnień w dodatkach. Prosta i nie duża ilość. I właśnie może to, poza tym grillowanym kurczakiem, stanowi o idealnym smaku burgera.

Burgera zamówicie w cenie 22,95 zł. Jeżeli chcecie frytki to dopłacić trzeba 7,95 zł. Co do frytek osobiście wolę grubiej pokrojone. Taką wersję jadłam w Chimerze i idealnie do burgera pasowała. Drogi Kucharzu z Klimatów weź to proszę pod uwagę 😉