REKLAMA

Autor: Karolina Klimecka

Dzień dobry restauracyjni smakosze! Czy Wy też, tak jak ja, nie mogliście się doczekać otwarcia restauracji? Jak bardzo się cieszę, że ten przemiły dzień nastąpił!

18 maja to dzień, w którym władze państwowe dopuściły możliwość korzystania z restauracji, oczywiście w reżimie sanitarnym. Przed nami piękne, słoneczne i ciepłe dni, i stąd zamiast siedzieć w pomieszczeniach restauracyjnych, można trafić do restauracyjnego ogródka i tam spałaszować danie.

W związku z otwarciem ogródków restauracyjnym postanowiłam trafić do jednej z włocławskich restauracji – tym razem padło na Garage Hotel. Opcja dostępna to wewnątrz i na zewnątrz restauracji, ale wiecie przewiew i świeże powietrze są lepszą wersją przy SARS-COV 2.

Nadal nie jem mięsa, i stąd wybór padł na coś w wersji wegetariańskiej i powiem szczerze wcale nie gorszej. Zamówiłam New Orleans Shrimp Soup w cenie 15 zł oraz Makaron Wege w cenie 18 zł.

Nie wiem czy jesteście fanami zup rybnych bądź z owocami morza, ale jeżeli tak, to warto zajrzeć do Garage Hotel chociażby na to danie. Spora ilość owoców morza plus pyszna przyprawiona grzanka i w ten sposób mamy smakowity duet. Ile można jeść rosół albo pomidorówkę? Hmmm!

Makaron Wege to fajny pomysł na danie dla wszystkich tych, którzy nie jedzą mięsa lub mają ochotę zrzucić parę zbędnych kilogramów, które pojawiły się w dobie pandemii. Kiedyś gdzieś czytałam, że już samo niejedzenie mięsa powoduje spadek wagi o ok 4 kg, więc może warto?

Makaron Wege nie ma wyszukanych i licznych składników, ale nie czyni go to smakowo gorszym. Słonecznik, orzeszki Pini, pesto bazyliowe, cukinia, suszone pomidory i makaron, który delikatnie spływa po podniebieniu. Mniam!

Po zjedzeniu tych dwóch dań na obiad, spokojnie można odpuścić sobie kolację. Zresztą nawet nie ma potrzeby jej jeść, bo obiad był tak sycący.

Smacznego i do zobaczenia przy stoliku!